2013. augusztus 24., szombat

sziklakerti évelő KÖVIRÓZSA, KŐRÓZSA, FÜLFŰ - Jelenlegi ára: 100 Ft

Kőrózsa, Kövirózsa
Felhasználható: sziklakert, cserépbe ültetve, zöldtető, temetőbe.....
Újabban divatos virágkötészeti alapanyag, koszorúkötők erőszeretettel használják fel örökzöld levélrózsáit.
A kövirózsa latin neve sempervivum, azaz örökké élő – ez a név a növény szívósságára és remek túlélő és alkalmazkodó képességére utal. A sempervivum tectorum, magyarul házi kövirózsa, amellett, hogy gyönyörű és nem igényel folytonos, aprólékos gondozást, csodás gyógyhatással is rendelkezik. A húsos levelű virág legfőbb hatóanyagai a csersav, a gyümölcssav, a C-vitamin, a szabad aminosavak, a flavonoidok és a nyálkaanyag.
A népi orvoslásban gyakran használják a növényt gyulladáscsökkentő, hűsítő, összehúzó hatása miatt. Kipréselt, zselés nedvét használhatjuk szájüregi fertőzések, rovarcsípések, vágott sebek, égési sérülések kezelésére, és az ajakherpesz, futószemölcs leszárítására. A kövirózsa leve a középfülgyulladással járó fülfájást ís enyhíti, ezért a népnyelvben fülfűnek is nevezik: fülbe csepegtetve, rövid időn belül érzékelhetjük a javulást.
A gyógyítás mellett a szépüléshez is igénybe vehetjük jótékony hatásait: ha nedvét egyszerű, gyógyszertári krémbe keverjük, használhatjuk májfolt vagy egyéb bőrelszíneződéshalványítására, eltüntetésére.  Napégés ellen az aloe verával is felveszi a versenyt. Préseljük ki egy alaposan megmosott virág leveleit, keverjük össze egy evőkanál olívaolajjal, adjunk hozzá pár csepp levendulaolajat, és kész is a tökéletes napozás utáni kence!
Tipp:  Használjuk tyúkszem eltávolítására! A kövirózsa félbevágott levelét rögzítsük a tyúkszemre egy éjszakára, másnap áztassuk ki a lábunkat, és kapargassuk le az elhalt bőrt. Ismételjük, ameddig szükséges!
csomagolás:  gondosan csomagolva azonnal postázok.
aukció tárgya:
Egy db kövirózsa, szabadgyökeres
Sok - sok  palántám van, lesz!!!!
Nézd meg a többi palántáimat is, hátha találsz kedvedre valót!
Ha bármilyen vetőmagra  szükséged van, kérdezz rá, mert lehet, hogy van csak nem volt időm feltölteni!
Őstermelőtől - számlával



Jelenlegi ára: 100 Ft

Az aukció vége: 2013-09-12 14:56
. sziklakerti évelő KÖVIRÓZSA, KŐRÓZSA, FÜLFŰ - Jelenlegi ára: 100 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése