2013. június 27., csütörtök

Évelő fáklyaliliom színkeverék mag,magok - Jelenlegi ára: 180 Ft

Évelő fáklyaliliom színkeverék magok. 10 mag 180 forint.
Nyári séták során vonzza a tekintetet a gyakran kerítések mellé ültetett fáklyaliliom. Valóban úgy néz ki, mintha valaki lángszínű fáklyákkal tűzdelte volna tele a kertet. A kinyílt, hengeres-csöves virágokból kihívóan meredeznek elő a bibeszálak, fölöttük a még csukott bimbók fürtökben készülődnek a virágzásra. A virágok üdezöld, sásszerű levelek közül törnek elő méteres száron. Bőségesen, hosszan virágzik, ezért vágott virágként is hosszan díszíti a vázát.
A fáklyaliliom (Kniphofia) húsos gyökereket fejleszt, és ahogyan a gyökér hízik, növekszik, úgy tör elő egyre több és több hajtás. Egy földbe ültetett tő néhány év elteltével négyzetméternyi területet foglal el magának. Célszerű pázsit szélére, kerítés mellé ültetni, olyan helyre, ahol terjeszkedni tud. Három-négy évenként szét lehet osztani a töveket: késő ősszel vagy kora tavasszal éles késsel fel kell darabolni a gyöktörzseket és a kert más részein beásni. Dézsában vagy nagyobb cserépben is lehet nevelni, ebben az esetben azonban télen védeni kell a nagyobb fagyok előtt lombtakarással. A fáklyaliliomok között akad örökzöld levelű is, de a legtöbb fajta őszszel visszahúzódik, levelei leszáradnak.
Amilyen pompás a virág, olyan igénytelen a földre, amiben fejlődik. Gyakorlatilag bármilyen földtípussal megelégszik, amely laza és könnyen átereszti a vizet. Sziklakertben is jól érzi magát, ha gyökereinek elegendő hely jut. No meg sok napra van szüksége! Ha egyszer elültették, különösebb gondozás nélkül évekig virágzik, egyre
bővebben.
Bár a fáklyaliliom nem igényel különösebb gondoskodást, a száraz nyári és őszi hónapokban - a dús virágzás érdekében - gyakran kell öntözni. Tápoldatozni, trágyázni nem szükséges. Ahol nagyon kötött, agyagos a talaj, homok hozzáadásával f7el kell lazítani az ültetőgödröt.
A fáklyaliliom gyönyörű virágainak köszönhetően remekül mutat a szegélyeken. A virágnak lándzsaszerű külseje van, felül piros színű, alul pedig sárga. Sokáig megmaradnak a levelei, ezért a virágzás után is szép marad. A növény levelei és lándzsái nagyon szépen mutatnak együtt. A Fáklyaliliom vágott virágként is kitűnő.
Őstermelőtöl.
Nyugtaadás van.



Jelenlegi ára: 180 Ft

Az aukció vége: 2013-07-16 00:05
. Évelő fáklyaliliom színkeverék mag,magok - Jelenlegi ára: 180 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése